Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolat

 

Gondolatolvasás a szemmozgások segítségével!

Képre, hangra, vagy érzésre gondolsz éppen? Mindezt elárulja az, hogy éppen merre mozdul el a szemed.

Gondoltál-e már arra, hogy a szemmozgások mögött felismerhető törvényszerűség rejlik? Mert én nem. Bizony nagyon elcsodálkoztam, amikor kiderült, hogy mi mindent lehet észrevenni, amikor valakinek a szemmozgását figyelemmel kísérjük.

A legegyszerűbb a „lassú észjárású” emberek megfigyelésével kezdeni. Nekik ugyanis nemcsak a gondolataik lassúak, hanem a szemmozgásuk is és nemcsak a szemük mozog gondolkodás közben, hanem a fejük is követi szemmozgásuk irányát.

NLP szemmozgások

A „szokásos felépítésű”, jobbkezes ember szemmozgásának lehetséges irányai, így látjuk a velünk szemben lévőkön

A semmibe meredő tekintet is vizualizációt jelez, azonban az illető nincs tudatában, hogy mit lát, ezt nevezzük bambulásnak.

A fenti ábrát úgy értelmezzük, ha szemben állunk valakivel, és ő jobbra felfelé néz, akkor egy képre emlékezik, például a kedvesére/egy élményre/szobájára gondol.

A balkezeseknél általában fordított a felépítés. Náluk az emlékezett kép baloldalt van és az alkotott van jobboldalt. Ez vonatkozik a hangokra is. Ez azonban nem minden balkezesre igaz! Mindig ellenőrizzétek! Valahol olvastam, hogy a pireneusi baszkoknál nem érvényes a fenti ábra, de rajtuk kívül a legtöbb kultúrára igen.

Nem kell elhinni! Ellenőrizzétek!

Megtehetitek ezt nyíltan, ha valaki hajlandó 10-20 percet rászánni a felfedezésre.

Üljetek le kényelmesen egymással szemben! Egyikőtök legyen a kérdező, a másik legyen a felfedező. A kérdező tegyen fel egy kérdést, és figyelje a másik szemmozgását! A felfedező ne válaszoljon szóban a kérdésre, csak gondoljon a válaszra és bólintson ha megvan neki.

Emlékezett kép

 • Milyen színű a bejárati ajtótok?
 • Melyik szín jön a jelzőlámpa sárga színe után?
 • Melyik az első dolog amit látsz, amikor felkelsz reggel?
 • Hogy néz ki a Parlament kívülről?
 • Milyen szőnyeg van a nappalidban?

Alkotott kép

 • Hogyan festenél rózsaszín hajjal?
 • Hogy néz ki a piros pöttyös tehén?
 • Hogyan festenél hosszú, ősz szakállal?
 • Hogyan nézne ki a Lánchíd zöldcsíkos papírba csomagolva?
 • Hogyan nézne ki a nappalid, ha minden a plafonról lógna lefelé?

Emlékezett hang

 • Hogyan csörög otthon a telefonod?
 • Milyen dallammal kezdődik a himnusz?
 • Milyen hangja van a villamos csöngetésének?
 • Játszd le magadban a kedvenc dalod!
 • A természet melyik hangját kedveled legjobban?

Alkotott hang

 • Milyen lenne a hangom, ha kétszer ilyen lassan beszélnék?
 • Milyen lenne a hangom, ha kinai akcentussal beszélnék?
 • Hogyan hangzana a kedvenc dalod felgyorsítva?
 • Ha bármit kérdezhetnél Einsteintől, mi lenne az?
 • Milyen hangom lenne, ha náthásan beszélnék?

Belső párbeszéd

 • Mondd el magadban a himnusz első négy sorát!
 • Mondd ki magadban a kedvenc könyved címét!
 • Mondj magadnak valami bíztatót!
 • Mit mondasz magadban, amikor leversz egy poharat?
 • Milyen hangszíne van a belső hangodnak?

Érzés

 • Milyen érzés, amikor bársony ér a bőrödhöz?
 • Milyen érzés, amikor hógolyót dobnak a nyakadba?
 • Milyen érzés, amikor a jég olvad a kezedben?
 • Milyen érzés friss levegőt szívni?
 • Milyen érzés, amikor meghúzzák a hajadat?
 • Az életem felborult, de még élem az álmaimat.

   


  34.Nehéz olyasmire várni, amiről tudod, hogy talán soha nem fog megtörténni; de még nehezebb feladni, mikor ez az, amit mindig is akartál.

   


  35.Sohase értjük meg a másikat, sohase ismerhetjük meg akaratának, vágyainak minden hullámzását. Sohasem sejthetjük a másik lelkének misztériumát, bármily közel érezzük is hozzánk." (Maupassant)

   

   

  36."Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy elmondd, amit el kell mondanod? Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy megtedd, amit meg kellett volna tenned? Mondd, mondd, mit teszel, ha hibázol, újra és újra, és nem lesz rá lehetőséged, hogy jóvá tedd? Mondd el, mire vársz, hogy lépj, hogy boldog légy? Miért élsz tovább úgy, ahogy soha nem akartál? Mondd, mit ér az élet, ha a boldogság messze jár? Mit érnek az évek, ha nem hiányzik, aki vár? Mondd el, mit kellett volna tenned, és mondanod, ha lett volna még egy holnapod?"

   

   
  37."Soha ne sajnáld azt a dolgot, ami valaha megmosolyogtatott."

   

   

  38.Néha az ember olyan dolgokhoz ragaszkodik, melyeket jobb lenne elengedni.

   

   
   


  39.„El kell távolodni a dolgoktól ahhoz, hogy valóban megértsük őket."

   


  40."Az életem felborult, de még élem az álmaimat."

   


  41."Hinned kell , hogy van
   tehetséged valamihez
   és ehhez a valamihez
   minden áron el kell jutnod”


   

   

  42.Az álom valami,amire igazán vágysz,ami igazán fontos neked.Az álom valami,amit elképzeltél,és amiről nem szabad lemondanod.Mindegy, hogy nem érti senki,mindegy, hogy mit gondolnak róla.Ez a Te álmod,és mindet meg kell tenned érte,hogy valóra váltsd!Mindent.Nem szabad, hogy érdekeljen,mit gondolnak róla az emberek,nem szabad, hogy hagyd elrabolni álmaid.Ha a szíved szólít, követned kell szavát.

   

  43. "Inkább megéri merészen dönteni, és vállalni a hibázás kockázatát, mint hosszasan habozni, és túl későn megtalálni a jó megoldást."

   

   

  44."Inkább vállalkozzak valami nagyra és valljak kudarcot, mint vállalkozzak a semmire és legyek sikeres. Rendkívüli emberek olyan átlagemberekből lesznek, akikben az elkötelezettségnek egy rendkívüli mértéke van meg."

   

   

   

  45."Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Kaptál valakit, vagy éppen elveszítetted, nagyon megbántottak, vagy te tetted, aztán pár pillanatra kívülről láthatod az életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. Mélységeid kékje, magasságaid zöldje egymásra borul a távolból, apró pontok az emberek. Aztán belekortyolsz a kávédba, visszarepülsz a földi reggeledbe. Érzed a szemetelő esőt, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert változol."

   

   


  46„A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra.„Paulo Coelho

   

   

  47„Néha elég egy perc, ahhoz hogy az egész életed megváltozzon.”

   

   

  48."Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy elmondd, amit el kell mondanod? Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy megtedd, amit meg kellett volna tenned? Mondd, mit teszel, ha hibázol, újra és újra, és nem lesz rá lehetőséged, hogy jóvá tedd? Mondd el, mire vársz, hogy lépj, hogy boldog légy? Miért élsz tovább úgy, ahogy soha nem akartál? Mondd, mit ér az élet, ha a boldogság messze jár? Mit érnek az évek, ha nem hiányzik, aki vár? Mondd el, mit kellett volna tenned, és mondanod, ha lett volna még egy holnapod?"

   

   

  49. Ha összetörik a szíved, ne emészd a múltat, nézz a szebb jövő felé, és a szíved újra összetapad.

   

  50. Az élet egy játék, de ügyelj arra, hogy hol rontod el, mert olykor pont ott sérül meg, ahol a legjobban nem szerettük volna.

   

   

   

  51. Elmúlt, mint száz pillanat, s tudjuk mégis múlhatatlan, mert szívek őrzik nem szavak.

   


   

   

   

  52. Ne vádoljunk senkit a múltért,
  a vád már úgyis hasztalan.
  Talán másképp is lehetett volna,
  most már mindennek vége van!


   

   


  53. "Ha azt tartod, elveszett vagy, akkor el is vesztél.
  Ha azt hiszed, nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni.
  Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön.
  Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél.
  Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik."

  (L.Ron Hubbard)

   


  54. “Már most is bennünk van az az erő, ami ahhoz kell, hogy megtegyük azokat a dolgokat, amelyekről el sem tudtuk képzelni, hogy lehetségesek. Ez az erő rögtön elérhetővé válik, amint a gondolkodásunkat/hitünket megváltoztatjuk.” (Maxwell Maltz)

   

  55."Minden este elalvás előtt hazudunk magunknak és várjuk a reggelt, amikor naivan azt hisszük, hogy minden valóra vált."

   

   

  56.„Néha, megáll egy pillanatra az idő, egy-egy jelenet úgy marad meg bennünk, mint egy kimerevített kép, elhalkuló hangok, lelassult mozdulatok, semmi sem változik, aztán elmúlik a pillanat. „

   

  57.„Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek." /Paulo Coelho/

   

   

   

  58. “Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.” (Ralph Waldo Emerson)

   

   


  59."Többet jelent az, hogy kik vagyunk valójában, mint az, hogy mások minek hisznek minket." (Jawaharlal Nehru)

   

   

  60. “Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket - a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)


  61. „Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.”/ Paolo Coelho /

   

   

  62. "Mindegy, mi változik, a múlt mindig velem marad."

   


   

  63. „Inkább utáljanak azért, mi vagyok, mint hogy szeressenek, azért ami nem vagyok.”


  64. Azzal töltjük az életünket, hogy olyan dolgokra várunk, amiket nem birtokolunk - sohasem szakítunk időt és látjuk meg azt, amink valójában van

   

   

   

  65. Mindig azt mondd, amire gondolsz. Ha szeretsz valakit, mondd meg neki. Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak, hogy mit jelent a számodra. Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont, már túl késő lehet.

   

  66. "Kockáztatnunk kell - mondta. Csak akkor érthetjük meg az élet csodáját, ha hagyjuk, hogy a váratlan megtörténjen. Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz. S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól. De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot. Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek.
  A boldogság sokszor áldás - de általában meg kell harcolnunk érte. A mágikus pillanat segít, hogy megváltozzunk, és elinduljunk az álmaink után. Lehet, hogy szenvedni fogunk, nehéz pillanatokat élünk át, és sok csalódás ér - de ennek egyszer vége lesz, és nem hagy gyógyíthatatlan sebeket. És amikor túl vagyunk mindenen, emelt fővel tekinthetünk vissza.
  Szerencsétlen, aki nem mer kockáztatni. Lehet, hogy soha nem csalódik, soha nem ábrándul ki, és nem is szenved úgy, mint azok, akik egész életükben egyetlen álmot követnek. De amikor visszatekint - hiszen mindannyian visszatekintünk-, meghallja, amit a szíve súg: "Mit csináltál azzal a rengeteg csodával, amit Isten elhintett a hétköznapjaidban? Mit csináltál azokkal a talentumokkal, amelyeket rád bízott a Mestered? Elástad mindet egy mély gödörbe, mert féltél, hogy elveszíted őket. Íme hát az örökséged: a bizonyosság, hogy eltékozoltad az életed."
  Szerencsétlen az, aki hallja ezeket a szavakat. Mert ettől kezdve már ő is hinne a csodákban, életének mágikus pillanatait azonban örökre elveszítette."Pauolo Coelho

   

   


  67. Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között. És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
  És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó.
  És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
  És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
  Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér. Műveled saját kertecskédet, magad ékesíted fel lelkedet, nem mástól várod, hogy virágot hozzon neked.
  És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz; hogy valóban erős vagy. És valóban értékes.
  /Veronica A. Shoffstall/

   

   

  68.Mind azt hisszük, nagyok leszünk, és kicsit csalódunk, ha reményeink nem valósulnak meg. De néha a reményeink alaptalanok. Néha amire számítunk, könnyen elhalványul amellett, ami váratlanul ér. Miért ragaszkodunk a reményeinkhez? Mert amire számítunk, az tartja bennünk a lelket. A reményeink tartanak talpon. Amire számítunk, az csak a kezdet. Amire nem számítunk, attól változik meg az életünk.

  69.Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet. Csak légy óvatos! (Gabriel García Márquez)

   
  70."Légy büszke arra, amit eddig elértél, s higgyél abban, hogy milyen messze tudsz még elmenni."
   

  71. Felejtsd el a következményeket, és ugorj neki ,ha ez amit akarsz akkor megéri.

   

  72.Túl sok ember törekszik arra, hogy az legyen, mint amit mások elvárnak tőle, de ez semmit sem jelent. A lényeg az, hogy önmagad legyél!

   

  73. "Az élet legfőbb boldogsága az a meggyőzés, hogy szeret bennünket valaki, hogy magunkért, jobban mondva magunk ellenére szeret." Victor Hugo

   

  74. Minden álmodért harcolnod kell, hiszen ki tudja: lehet, hogy amelyiket elengeded, éppen az tenne teljessé!

   

   

  75. Majd jön, akit keresek, ha akar. Annyira akartam a lényeget, hogy kiugrott a kezeim közül, és a nagy kapkodásban elfelejtettem, hogy valójában én mit akarok, én ki vagyok. A boldogság közel van, itt van az orrunk előtt, csak nem látjuk.

   

   


  76. Bár minden ember az volna, aminek látszik; vagy pedig ne látszanék olyannak, ami nem! William Shakespeare

  77. Ott ült a padon, könnyek peregtek az arcán, és tudni akarta, amit minden gyerek tudni akar, amikor valaki, akit szeretett, hirtelen eltűnik a színről: miért történik, miért velem történt, van ennek valami oka, vagy csak egy őrült rulett kerék forog? Ha jelent valamit, akkor mit kezdjek vele? Ha semmit nem jelent, akkor hogyan viseljem el? Stephen King


  78. Hát láss olyannak, amilyen valóban vagyok. Nem én hazudtam, ha szemed csak a részt látta bennem, és a jóban, mely részem, ismerni vélt engemet. Álmoddal mértél; én az álmodónak mit mondhatok? Ne légy a börtönöm! Csalódtál, de ne tarts engemet csalónak, amiért álmaidhoz nincs közöm. Szabédi László

   

  79. “Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és midnen őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard)  80. ",Mindig azt mondd, amire gondolsz. Ha szeretsz valakit, mondd meg neki. Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak hogy mit jelent a számodra. Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont már túl késő lehet. Ragadd meg a napot. Soha ne sajnálkozz. És ami a legfontosabb, maradj közel barátaidhoz és családodhoz, mert ők segítenek abban, hogy azzá légy,ami ma vagy."

   

  81. Ha változást akarsz a világban,

  By:Gondolatok az életről!

 

 
 

 


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Most: 1
Összes: 109867
30 nap: 1518
24 óra: 41